S-a dat drumul competiţiilor sportive. Pandemia a intrat pe o cale descendentă, dar nu a dispărut şi vom mai trăi cu virsusul SARS-CoV2 şi mutaţiile lui încă mulţi ani de acum înainte. De aceea este important pentru sportivi să ştie cum să se protejeze de infectare şi mai ales ce produse să folosească fără a fi influenţate testele antidoping.

Coronavirusul se transmite pe cale aeriană și virusul se multiplică în mucoasa nazală și faringiană. De aceea este important pentru noi să înțelegem să respectăm și să tratăm cu mai multă seriozitate probleme minore ale nasului și gâtului pe care poate le-am ignorat până acum, sau nu ni s-au părut importante.

Cum ne protejăm

În primul rând, o mucoasă nazală cu o suferință cronică, chiar și minoră (rinită cronică, deviație de sept nazal, rinosinuzita cronică) este mai puțin capabilă să se apere de agresiunea virală. Astfel devine foarte important să păstrăm mucoasa nazala cât mai sănătoasă. Trebuie să folosim produse blânde care mențin funcția normală de purificare și apărare a mucoasei nazale.

Dacă suntem obișnuiți să folosim frecvent dezobstruante nazale, să luăm în calcul produse blânde care au funcția de barieră, de apărare a mucoasei nazale și să le combinăm cu protectoare și regeneratoare.

Alergia, factor favorizant

Persoanele alergice sunt mult mai sensibile agresiunilor virale deoarece au permanent o stare de inflamație a mucoasei nazale.

Acum, mai atent decât niciodată trebuie să combatem inflamația mucoasei nazale. Trebuie să spălăm mucoasa cu ser fiziologic, apoi să aplicăm sprayurile cu efect antialergic și cele protectoare.

Fumătorii sunt expuși infecțiilor virale prin modificările cronice de la nivelul mucoasei nazale, dar și prin inflamația de la nivelul arborelui traheobronsic.

Iar atunci când vine vorba despre copii sau sportivi alegerea remediilor folosite zilnic este foarte importantă. În cazul copiilor este nevoie de produse testate clinic, pe loturi mari de pacienţi, pentru a garanta siguranţa administrării acestora. Iar în cazul produselor pentru sportivi, acestea trebuie să prezinte garanţia că nu vor influenţa testele antidoping.

Recomandări produse sigure antidoping

GRIPSTOP, picături sau spray, cu efect protector pentru mucoasa nazală, datorită în principal lactoferinei din compoziție, foarte eficient pentru cei care poartă masca de protecție

NARIVENT: reduce edemul, congestia nazala si alte simptome semnificative în cazul rinitei alergice.

RINOPANTEINĂ sub formă de spray în rinita, rinita alergică, în rinita cronică dependentă de spray-uri cu efect vasoconstrictor  sau ca unguent poate fi folosita după o intervenție chirurgicală, în cazul mucoasei nazale uscate, după sângerare nazală.

Toate aceste produse sunt NU influenţează teste ANTI-DOPING!

Toate produsele 3F PLANTAMED le găsiţi în farmacii sau, la pret de importator, cu un singur click, aici www.farmaciile3f.ro