Menopauza este o faza naturală din viața unei femei, în care scade producția de hormoni la nivelul ovarelor și scade capacitatea de reproducere. Este opusul pubertății, dar se desfășoară într-un interval de timp mai lung și în mod gradat. Două din trei femei au la menopauză simptome foarte supărătoare care influențează calitatea vieții acestora.

REMIFEMIN tablete, pe bază de extract isopropanolic de cimicifuga racemosa (ICR) este singurul medicament pentru menopauză aprobat de Agenția EUROPEANĂ a medicamentului, pentru uz pe termen lung 6 luni-1an, cu grad A de recomandare, pentru că nu crește riscul de cancer genitomamar.

REMIFEMIN are efecte favorabile dorite la nivelul vaginului (ameliorează uscăciunea, durerea la contact sexual), sistemului nervos central (ameliorează bufeurile, transpirațiile, iritabilitatea, insomnia, depresia), oaselor (crescând densitatea osoasă); în schimb, nu are efecte estrogenice la nivelul uterului (unde nu determina sângerări) și nici pe sâni (nu duce la creșterea densității mamare- de aceea nu crește riscul de cancer mamar). Se poate administra o durată mai lungă de timp.

Cimicifuga da, soia ba?

Studii recente arată că doar 20-55% dintre femei pot metaboliza izoflavonele, fitoestrogeni care se găsesc în soia și trifoi roșu! De aici discuțiile privind riscul de cancer de sân și de îngroșare a endometrului. Izoflavonele, care au aceeași structură ca și estrongenul, se regăsesc în multe produse de pe piață folosite pentru ameliorarea simptomelor din (pre)menopauză.

Spre deosebire de izoflavonele din produsele pe bază de soia, extractul special ICR este foarte bine tolerat, fiind singurul tratament al simptomelor de menopauză la pacientele cu cancer de sân, ovar sau uter, conform EFSA (European Food Safety Authority).  Lumânărica sau cohoşul negru (cimicifuga racemosa sau actaea racemosa) este planta din care se prepara produsul pentru terapia fara hormoni a menopauzei.

Remifemin nu este toxic, nu are efecte mutagenice sau carcinogenice, nu influențează nivelul hormonilor din sânge și nici citologia vaginală, nu determină creșteri în greutate.

De aceea poate fi administrat la multe femei care nu acceptă terapia hormonală.

70 de ani de experienţă germană

Remifemin tablete se recomandă tuturor femeilor în premenopauză și menopauză, este 100% fără hormoni, cu aceleași efecte benefice, dar fără efectele secundare ale acestora.

* În Germania, unde medicina integrativă se practică sub formă de terapie standard, Remifemin este pe piață din 1956 și este unul dintre cele mai studiate remedii fitoterapeutice recomandate pentru tratamentul tulburărilor neurovegetative și emoționale induse de instalarea menopauzei.