Orice afecțiune survenită în cele 9 luni sau în perioada de lăuzie și alăptare (gripă, constipație, nas înfundat, rinită alergică, etc) pun femeia într-o situație extrem de delicată. De aceea este foarte important să știm în primul rând cum pot fi combătute simptomele acestor afecțiuni cât mai natural.

Medicamentele pe bază de plante – sunt sigure?

Medicamentele și preparatele din plante sunt considerate sigure și recomandate femeilor însărcinate. Cu toate acestea, trebuie amintit că nu toate ierburile influențează sarcina pozitiv. Viitoarele mame ar trebui să evite preparatele care conțîn ginseng și sunătoare. Atenție la mușețel, floare de tei și frunze de zmeură – acestea pot provoca reacții adverse, de exemplu, congestia pielii mamei și o ieșire mai mare de sânge din placentă. Ca și în cazul medicamentelor tradiționale, administrarea de plante în timpul sarcinii trebuie consultată cu medicul tău.

Iată care este recomandarea noastră

Pentru răceală şi viroze – Spray Antiviral şi/sau Esberitox tablete masticabile

Rinita alergică – Narivent 

Herpes (foarte frecvent în primul trimestru de sarcină) – Antiherpes roll-on

Nas înfundat (fiziologic în sarcină) – GripStop

Durere de gât-  Spray Antiviral administrat împreună cu Esberitox tablete

Sângerarea nazală în sarcină – Emofix şi Rinopanteină

Alergie – Narivent şi Rinopanteină

Diaree, tulburări de transit – Compliflora

Hiposmie post COVID – NariventRinopanteină, Rinogermina

Constipaţie – MidroTee (în cantitate redusă la recomandarea medicului)

Toate produsele noastre, testate clinic, le puteți găsi în farmacii şi în magazinul nostru online (cu excepţia Rinogermina din cauza condiţiilor de păstrare se vinde doar în farmacii).

Informaţii mai multe despre aceste produse găsiţi aici plantamed.ro, esberitox.ro 

Subliniem faptul că doar medicul poate ști ce medicament este sigur pentru femeia însărcinată. Nu vă automedicati și citiți cu atenție prospectul!