În perioadele de recrudescenţă a răcelilor, gripei şi a altor infecţii virale, unele substanțe bine cunoscute deja (cum ar fi lactoferina) și eficiente ne oferă o armă împotriva virusurilor și bacteriilor.

Gripă sau COVID-19?

Răceala și gripa au unele simptome care pot fi supărătoare și, dacă sunt gestionate eficient, sunt adesea autolimitate și se rezolvă în câteva zile la persoanele fără condiții preexistente. Cu toate acestea, unele dintre simptomele lor sunt similare cu cele observate în infecțiile cu COVID-19.

Cele mai frecvente trei simptome ale infecțiilor cronice sau acute ale sinusurilor sunt

  • secreții nazale sau în partea din spate a gâtului (picurare posterioara)
  • congestie sau obstrucție nazală, care poate face dificilă respirația.
  • durere, sensibilitate sau presiune la nivelul sinusurilor

La adulti cel mai frecvent apare sinuzita ca o consecință a infecției virale, indiferent ce virus ar fi acesta, mai ales la persoanele care au predispoziție către această patologie. La copil apare rinoadenoidita, boala „preferată” a copilului care se poate complica uneori cu otita medie și rinosinuzita.

GripSTOP, cu lactoferină și glicirizină, scade inflamația, desfundă nasul, împiedică dezvoltarea virusurilor și bacteriilor.

În ultima vreme lactoferina a devenit un punct de interes în cadrul cercetărilor curente. Datorită proprietățiilor unice antimicrobiene, imunomodulatoare și chiar și antineoplazice, lactoferina are un rol deosebit de important în practica medicală curentă.

Descoperiri recente vezi mai mult aici